Spring naar content
3. BURGEMEESTER
Component 17 – 1_bob
depla

Foto: Lighthouse Fotografie

VOORWOORD

Paul Depla Burgemeester van Breda en ambassadeur van Stichting Betrokken Ondernemers Breda

‘Breda brengt het samen. Het is de missie van onze mooie stad. Maar aan die woorden moet je wel daden koppelen. Het gaat niet vanzelf.’

Ik schreef dit ruim een jaar geleden in mijn voorwoord voor het jaarverslag 2019. Toen we nog geen idee hadden wat ons te wachten stond.

Het gaat niet vanzelf.
Betrokken ondernemen met hart voor medemens en stad, hoe doe je dat in tijden van corona? Als de maatregelen ondernemers voor grote uitdagingen plaatsen? Als fysieke ontmoetingen nauwelijks mogelijk zijn?
Dan laten Bredanaars zien hoe creatief en vindingrijk ze zijn.

Al sinds het begin van de crisis richten we ons in Breda liever op mogelijkheden dan op onmogelijkheden. Ik zie dat ook bij Betrokken Ondernemers Breda.

Bijvoorbeeld in uw gedrevenheid om het tweede decennium tot een nóg groter succes te maken dan het eerste. De plannen na de viering van het tienjarig bestaan waren veelbelovend. De kracht van al die verschillende ontmoetingen die al zoveel Bredanaars dichter bij elkaar brachten. Het succes van alle maatschappelijke matches. Verrassende ontmoetingen die het leven van zoveel stadgenoten mooier maken.

Samen iets doen voor een ander werd belangrijker dan ooit.

Onder leiding van geluksmakelaar Rombout Kerremans ging u aan de slag. Van taarten tot babbelboxen en van muziekoptredens tot warme jassen. Aandacht voor elkaar, daar ging het om.

En daar gaat het nog steeds om, nu en straks. Een leefbare stad waarin Bredanaars er zijn voor elkaar. In goede en in slechte tijden. Er samen het beste van maken. We zijn er goed in, mede dankzij u.

Ik dank u hartelijk voor uw inzet. En ik hoop u zo snel mogelijk te kunnen ontmoeten bij een van de vele activiteiten van Betrokken Ondernemers.

Uit de grond van mijn hart: tot ziens!

Paul Depla,
burgemeester