Spring naar content
6. PROJECTEN EN ACTIVITEITEN

Maatschappelijke dag Cadettencorps Nederlandse Defensie Academie
Foto: Jille Zuidema

Projecten & activiteiten

2020-07-28_Corona-match_Rassers_Rassers schenkt Gladiolen Zonnebloem gasten

Rassers schenkt gladiolen aan Zonnebloem leden
Foto: Betrokken Ondernemers Breda

Group 442_bob

Dubbel genieten

Bij Dubbel Genieten staat de ontmoeting centraal. Medewerkers van bedrijven ontmoeten mensen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken, minder mobiel zijn of voor wie het fysiek of mentaal lastig of zelfs onmogelijk is om er zelfstandig op uit te gaan. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. Deze ontmoetingen zijn vaak een onvergetelijke ervaring voor alle betrokkenen. Het verbreedt ieders horizon en creëert respect en begrip voor elkaar. Wie goed doet, goed ontmoet!

Kennis en Kunde

Kennis en Kunde

Bij Kennis en Kunde wordt de expertise van bedrijven ingezet ter ondersteuning van het MBO-project. Een website maken, het schrijven van een business- of communicatieplan, een fotoreportage maken of een workshop geven aan kansarme jongeren “hoe om te gaan met geld” vallen o.a. onder deze categorie.

2020-03-05_Match_Mindfullles door Pellikaan_Surplus

Mindfulness door Club Pellikaan
Foto: Betrokken Ondernemers Breda

2020-10-29_Jasseninzamelingsactie_BOB (3)

Jasseninzamelingsactie
Foto: Betrokken Ondernemers Breda

Group 423_bob

Middelen en Materialen

Bedrijven kunnen gebruikte materialen en middelen beschikbaar stellen, zoals kantoormeubilair en computers die een tweede leven krijgen bij een maatschappelijke organisatie.

“Onze vrijwilligers waren erg enthousiast. Op hen kun je in ieder geval rekenen volgend jaar. De jassenactie was goed georganiseerd en voorbereid maar bovendien heel gezellig. Ik denk dat jullie terug kunnen kijken op een geslaagde actie. Proficiat.”

Guus van Dijk
St. Vincentius

Helpende hand

Helpende Handen

Helpende handen is een vorm van maatschappelijk teambuilden waarbij een afdeling of team medewerkers van een bedrijf gekoppeld wordt aan een maatschappelijke organisatie. Het doel hiervan is in teamverband een concrete taak op te pakken en samen met collega’s de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel. Collega’s leren elkaar beter kennen en medewerkers krijgen een kijkje in een wereld waar men normaal gesproken niet zo snel komt.

2020-01-08_Vrijwilligersdinner_ Hotel Princeville_Rassers Advocaten (1)

Vrijwilligersdiner Hotel Princeville
Foto: Boyd Smith Photo

NL Doet 2020

NL Doet is een landelijke campagne van het Oranjefonds met als doel mensen en bedrijven enthousiast te maken om zich als vrijwilliger met een klus of activiteit in te zetten voor de samenleving. NL DOET is in 2020 niet door gegaan vanwege de corona pandemie. Onze “Directeuren-maken-vuile-handen”-dag werd hierdoor ook geannuleerd. Hiervoor is later in het jaar een alternatief bedacht, in de vorm van een inzameling van producten voor Voedselbank Breda, waaraan 60 vertegenwoordigers van bedrijfspartners hebben deelgenomen.

Inzamelingsactie t.b.v. Voedselbank Breda
Foto: Reinier de Vlaam

Rollatorloop
Foto: Jille Zuidema

Online Meezingconcert live vanuit Zuylen
Foto: Betrokken Ondernemers Breda

 

“Afgelopen vrijdag hebben we een zeer geslaagde middag achter de rug! De bewoners van Thebe Aeneas hebben meegelopen met de Rollatorloop op eigen locatie. Het was in 1 woord; fantastisch! We hadden een bijzonder parcours uitgestippeld met 4 opdrachten. Tussen de rekken doorlopen zonder rollator, oefeningen uitvoeren op een stoel, nog even slalommen om vervolgens te eindigen met een finish-vraag waarna Willem de medailles heeft uitgereikt. We hebben veel plezier gehad.

Echt een top-middag! Bedankt betrokken ondernemers Breda!!!”

Thebe Aeneas

 

“De rollatorloop was zeer geslaagd. We startten de middag met een rek- en strekoefening begeleidt door de vaste fysio. We moesten natuurlijk eerst even de calorieën van de appelflappen een beetje verbanden 😉 Dank AH! Vervolgens een sprint waarbij er twee bewoners een feestje van maakten door de polonaise in te zetten! Alle deelnemers wonnen een medaille, zodra ze deze kregen als ze de finish waren gepasseerd, was een glimlach en hun enthousiasme niet ver te zoeken.

We sloten af met een rollatorrace waarbij we een 1e en 2e winnaar mochten feliciteren. Zij kregen nog een extra prijsje! Het zonnetje scheen, muziek stond aan, bewoners in beweging, enthousiaste zorg kanjers. Een geslaagde middag dankzij de steun van BOB!”

Thebe Haga

Week van de Verwenzorg 6 t/m 11 september

In samenwerking met Surplus Welzijn organiseerde Betrokken Ondernemers Breda in september 2020 voor de elfde keer de Verwenzorgweek. Met een initiatiefgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van zorginstellingen en bedrijven is een programma samengesteld. Vanwege de coronamaatregelen zijn in 2020 slechts twee activiteiten georganiseerd:

– Een Rollatorloop met vertrek vanaf 7 locaties;
– Een Meezingconcert bij uitvaartonderneming Zuylen, dat online is uitgezonden via Facebook en de tv zender “Breda Nu”.

Dit alles voor met name de doelgroep ouderen en cliënten uit de zorg. Hoeveel cliënten dit jaar hebben deelgenomen aan de twee activiteiten is helaas niet te achterhalen (kijkcijfers van Breda Nu worden niet gemeten).

“We hebben veel positieve reacties over het meezing concert op het ziggo-kanaal. Gasten gingen bij elkaar op de koffie om samen te kijken. Ze waren blij dat wij flyers rond gebracht hadden anders hadden ze het niet geweten.”

Coby van der Pluijm
Secretaris Zonnebloem, afdeling Hoge Vucht

 

“Het was een gezellige wandeling door het bos en door het dorp Ulvenhout weer terug. Natuurlijk hadden we ook schitterend weer en de deelnemers hebben enorm genoten. Ook blij met de medaille en gesmuld van de heerlijke appelflappen. Iedereen ging voldaan naar huis, het was een top middag.

Bedankt voor alles !”

Jenny Smit
Surplus de Donk Ulvenhout